Welkom op de Jeugdsite van HTC de Ypelaer

Dorpentoernooi 2018

Ook de jeugd heeft meegedaan aan het dorpentoernooi 2018.

Op woensdagmiddag 21 maart waren de poulewedstrijden gespeeld en op zondag 25 maart speelden de nummers
1 en 2 uit de poule een heuse finale.

In de poule Oranje won Tijn van Gils met een tiebreak in de derde set van Anne Heijning.
In de poule Groen wonnen Thijs Flipsen en Teun Robben met 5-3 5-3 van Senn van Gool en Mees van de Biggelaar. 

Jeugdteam HTC de Ypelaer 1 kampioen in de najaarscompetitie 2017!

Zondag 22 oktober zijn
Senn, Stijn, Jurre, Onno en Bart kampioen geworden in categorie Groen 2.
Het kampioenschap zat er al aan te komen omdat alle wedstrijden al met 6-0 werden gewonnen. In Middelbeers moesten minimaal 3 punten gepakt worden. Ze sloten af met een 5-1 overwinning waardoor het kampioenschap veilig gesteld werd. Knap gedaan

Proficiat boys!

De najaarscompetitie 2016 zit er weer op!

Er is 1 team KAMPIOEN geworden op de zondag, nl. HTC de Ypelaer 1, jongens 11 t/m 14 jaar in de 2e klasse!
Raf, Duncer, Roel, Lucas en Abel: Van harte gefeliciteerd!
Er moest zondag 13 november nog 1 partij gewonnen worden om het kampioenschap te behalen en dat lukte! Knap gedaan!

 

De overige teams op zondag hadden het dit najaar zwaar...
De meeste team waren een klasse hoger gaan spelen waardoor ze toch wel vaak erg goede tennisjeugd tegen kregen. Hopelijk heeft iedereen toch weer veel geleerd!

Op woensdagmiddag zijn alle drie de teams in de top 3 geëindigd! Een knappe prestatie!Groen 1 Ypelaer 1 is tweede geworden,
Groen 2 Ypelaer 1 is 3e geworden en Groen 2 Ypelaer 2 is tweede geworden. Top gedaan jongens!

Er kan weer ingeschreven worden voor de voorjaarscompetitie in 2017!


HTC de Ypelaer 1 meisjes 11 t/m 17 jaar 3e klasse KAMPIOEN!

Op zondag 12 juni moesten de meiden van HTC de Ypelaer nog een inhaalwedstrijd spelen. 3-3 zou genoeg zijn om het kampioenschap binnen te slepen. Er werd echter overtuigend gewonnen met een 5-1 zege tegen TV Pieter Breughel. Glansrijk ongeslagen kampioen! Knap gedaan! Ise, Lotte, Luna, Lynn, Nans en Noor: van harte gefeliciteerd!

10 jeugdleden naar RICOH open

10 jeugdleden van HTC de Ypelaer zijn op woensdag 8 juni naar de kidsday in Rosmalen geweest! Het was erg leuk om dit evenement een keer van dichtbij mee te maken! 

Tenniskampioenen interne competitie jeugd gehuldigd

 Op vrijdag 3 juni zijn de jeugdleden die eerste geworden zijn in de poules van de interne competitie in het zonnetje gezet!

ROOD competitie: Thijs Flipsen

ORANJE dubbelcompetitie: Stijn de Vree en Bart Nieuwkerk

GROEN dubbelcompetitie: Jules van Dongen en Kai van Gool


 

Toernooitje voor basisschooljeugd

Vrijdagavond 26 februari heeft TennisClub Esbeek (TCE) i.s.m. HTC de Ypelaer voor de eerste keer een toernooitje georganiseerd voor de jeugdleden t/m 12 jaar. Er waren 35 deelnemers uit Middelbeers, Diessen, Esbeek en Hilvarenbeek. Er werd op een sportieve manier gestreden in de categorieën ROOD / ORANJE / GROEN. Iedereen speelde 3 of 4 enkel-partijen. Een geslaagde avond die zeker voor herhaling vatbaar is! 

Zie Activiteiten 

Schooltennis

Vrijdag 26 februari 2016 hebben groep 4 en 5 van basisschool de Doelakkers kennisgemaakt met tennis! In circuit-vorm werden op 7 "stations" allerlei balvaardheids-oefeningen gedaan!

Het was een geslaagde ochtend!

Zie Schooltennis 

Apres Ski Party 4 maart

HET NIEUWE TENNISSEIZOEN KOMT ER WEER AAN! 

Alvast wat data om te noteren:

19 februari: ouder-kind toernooi: geef je op via ypelaerjunior@gmail.com!

26 februari: rood-oranje-groen toernooi

5 maart: tennisactiviteit voor middelbare schooljeugd

12 maart: tennismiddag voor basisschooljeugd

Half maart: start interne competitie en laddercompetitie voor onze jeugdleden

Begin april: start externe competities

23-24 juli: tenniskamp

Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe tennisseizoen voor de jeugd. Er komen allerlei leuke activiteiten aan!

 9 februari
We starten op vrijdag 19 februari met een ouder-kind toernooi voor al onze jeugdleden. Een jeugdlid kan zich hiervoor opgeven samen met een ouder. De ouder hoeft geen lid te zijn van HTC de Ypelaer. Heeft een kind geen ouder die kan/wil tennissen dan mag er ook met een andere volwassene gespeeld worden. Je kunt je hier nu al voor opgeven door een mailtje te sturen naar ypelaerjunior@gmail.com onder vermelding ouder-kindtoernooi…naam kind…naam volwassene..leeftijd kind. 

 26 februari
Rood-oranje-groen toernooi (voor de basisschooljeugd) i.s.m. met de tennisverenigingen uit Esbeek, Diessen en Middelbeers. Hierover ontvangt U binnenkort meer informatie.

 5 maart
Tennisactiviteit voor de jeugd die op de middelbare school zit. Dit belooft een coole avond te worden. Ook deze avond wordt georganiseerd voor de jeugd uit Diessen, Esbeek, Middelbeers en Hilvarenbeek. Meer informatie hierover volgt!

12 maart; (let op is op zaterdag)
Een tennismiddag voor de basisschooljeugd georganiseerd door de jeugdcommissie van Middelbeers. Noteer ook deze datum alvast op de kalender! Info. volgt! 

 18 t/m 26 maart;
Dorpentoernooi! Net als vorig jaar mag hier ook de jeugd aan meedoen. Tegen die tijd volgt meer informatie! 

 Interne competities nieuwe opzet
We gaan de interne competitie dit jaar anders vorm geven. Voor de basisschooljeugd zal de interne competitie weer op vrijdagavond plaats gaan vinden. De jeugd van de middelbare school gaat starten met een laddercompetitie, waarbij zij zelf wedstrijden kunnen gaan plannen. Meer uitleg over de laddercompetitie zal gegeven worden tijdens het ouder-kind toernooi op 19 februari. De interne competitie voor de basisschooljeugd start half maart. Zodra er opgegeven kan worden laten we het weten! 

 Externe competitie
We zijn supertrots dat we dit jaar veel teams hebben die competitie gaan spelen tegen andere clubs. We hebben maar liefst 7 zondagteams en 4 teams die op woensdagmiddag in de groen-competitie gaan spelen. De externe competitie start in de week van 6 april. De teamindeling is inmiddels verstuurd naar de deelnemers en wordt binnenkort op de site gepubliceerd. De informatie over de competitie ontvang je via de oudercaptain van je team.

 Kamp
Het supergezellige te gekke kamp is dit jaar in het weekend van 23 en 24 juli, het eerste weekend van de zomervakantie! Noteer ook deze datum alvast op je kalender.

 Dus……….. geef je allemaal op voor het ouder-kindtoernooi van 19 februari a.s. (s.v.p. opgave voor 12 februari) door een mailtje te sturen naar ypelaerjunior@gmail.com 

en noteer alle andere data alvast op je kalender!

Groetjes van de jeugdcommissie van de HTC de Ypelaer